Παγωμένα πρόσωπα στη συνάντηση Ολάντ - Πούτιν στο Παρίσι για τη Συρία

Όρους θέτει η Γαλλία για να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο συριακό
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 17:54
UPD:17:58
REUTERS/POOL

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος.

A- A A+

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχαν μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με τη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας «επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση», γνωστοποίησε συνεργάτης του κ. Ολάντ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Ο βοηθός του Γάλλου προέδρου δεν ανέφερε εάν επιτεύχθηκε κάποια σύγκλιση απόψεων μεταξύ των κ.κ. Ολάντ και Πούτιν σε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διήρκεσαν 1 ώρα και 15 λεπτά και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από τη σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με θέμα την ουκρανική κρίση.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος.

Οι όροι συνίστανται στα εξής: οι ρωσικές επιθέσεις να στοχοθετούν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και καμία άλλη οργάνωση. Επιπλέον, να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αμάχων και να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση του συμμάχου του Κρεμλίνου, προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τόσο ο κ. Ολάντ όσο και ο κ. Πούτιν είχαν αυστηρό ύφος, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παγωμένα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters, την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης υποδεχόταν τον Ρώσο ομόλογό του στον περίβολο του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ αντήλλαξαν σύντομες, κοφτές χειραψίες μπροστά στους δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή