Υπάλληλος του ΟΓΑ ζητούσε μίζα για έκδοση σύνταξης

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 10:28
UPD:12:27
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε σε βάρος ενός 56χρονου υπαλλήλου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων που συνελήφθη προχθές από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους 900 ευρώ και ισχυριζόμενος ότι το ποσό αυτό προορίζεται για την επιτροπή. Αρχικά, έλαβε 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετά την έκδοση της σύνταξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ' όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ από την πλευρά της διαμηνύει ότι κανένα περιστατικό διαφθοράς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό και καλεί τους πολίτες, αν τύχουν παρόμοιας απαράδεκτης αντιμετώπισης σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τον Οργανισμό, να μην έχουν κανένα ενδοιασμό και να προβούν άμεσα σε καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή