Το προσφυγικό και οι διμερείς σχέσεις στην επικοινωνία Αλ. Τσίπρα – Πούτιν

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 20:45
UPD:21:07
Andrea Bonetti

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας, σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σήμερα», ανακοίνωσε και το Κρεμλίνο.

Επίσης ο κ. Τσίπρας δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, με την οποία συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοιταλικών σχέσεων.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Ξιαολί, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Λι Κεκιάνγκ, προς τον κ.Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή