Απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής μαθητών από τα Θρησκευτικά προανήγγειλε η Σία Αναγνωστοπούλου

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 18:08
UPD:18:11
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία και πως θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τούς είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου».

A- A A+

Απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε. 

Η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε πως προέχει η αξιολόγηση των σχολικών δομών, δηλαδή να δούμε «τι σχολεία» έχουμε. Συμπλήρωσε, δε, ότι κατόπιν θα επεκταθεί η αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς «που δίνουν τη ζωή τους σε αυτήν τη δουλειά» και σημείωσε ότι καταρρίπτει, κατηγορηματικά, την αντίληψη της «αξιολόγησης - τιμωρίας». 

Επίσης, ανέφερε πως η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο, στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία και πρόσθεσε ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία τονίζοντας: «Έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών». 

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία και πως θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τούς είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου». 

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας», όπως ανέφερε.

Σε δηλώσεις του, σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι η εγκύκλιος που εξέδωσε την περίοδο που ήταν υπουργός Παιδείας προέκυψε από την στάθμιση δικαιωμάτων και αγαθών.

«Η προκείμενη υπόθεση έχει να κάνει με ένα θεσμικό πλαίσιο που είναι προϊόν σταθμίσεως. Θέλω να σας θυμίσω ότι ήμουν ο υπουργός που έφερε στην Βουλή και ψηφίστηκε ο νόμος για την ισότητα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως υπενθύμισε, η ενέργεια αυτή επαινέθηκε από τον ΟΗΕ, από το διεθνές συμβούλιο εκκλησιών και από ολόκληρο τον πλανήτη.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, ελευθερίας της άσκησης της θρησκευτικής λατρείας και προστασίας  της βούλησης ενός πολίτη να μην πιστεύει πουθενά, είναι προστατευμένα. «Και όποιος θέλει σε εμάς να κάνει υποδείξεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή