Ν. Αναστασιάδης: Οι ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία για το Κυπριακό

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 18:18
UPD:18:21
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αξιοποιείται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε εκείνα τα οποία θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της λύσης, να συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

A- A A+

Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, ώστε να βρεθεί λύση στο Κυπριακ θα μεταφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας στο Σικάγο, σε εκδήλωση της τοπικής Κυπριακής Αδελφότητας για την 60ή επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι μπορεί να είναι, όπως είπε, καλής θελήσεως και να θέλει να λύσει το Κυπριακό, «μπορεί ο Μουσταφά Ακιντζί να μοιράζεται μαζί μου το όραμα της επανένωσης της πατρίδας, όμως στην Τουρκία εναπόκειται η λύση του προβλήματος».

Όπως είπε, αξιοποιείται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε εκείνα τα οποία θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της λύσης, να συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό μέτωπο, σημείωσε πως δεν είναι αρκετό να λέμε ότι δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από το απόλυτο, αφού, όπως τόνισε, ο κίνδυνος της τουρκοποίησης της Κύπρου είναι υπαρκτός αν δεν εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή