Γερμανικός Τύπος: «Το comeback του Τσίπρα»

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 22:52
UPD:22:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στη νέα εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Τι λένε τα πρώτα σχόλια των αναλυτών.

«Τα κατάφερε και πάλι ο Τσίπρας», γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel αναφερόμενο στην επιστροφή του τέως πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου. «Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο κερδίζει τις εκλογές και έχει συγκεκριμένα σχέδια για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού», γράφει.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Spiegel, ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί καταρχάς και πάλι με τους ΑΝΕΛ, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να ζητήσει τη συνεργασία κι άλλων κομμάτων, όπως του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού.

«Με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι οι συνομιλίες επ’ αυτού βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Αντίθετα, το Ποτάμι φαίνεται να απορρίπτει συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό, στον οποίο να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ», γράφει ο δημοσιογράφος. Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να απευθύνει πρόσκληση και στους κεντρώους.

Το σχόλιο της Neue Osnabrücker Zeitung: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ευχέρεια κινήσεων. Η αποστολή της είναι να υλοποιήσει τα όσα συμφώνησαν οι προκάτοχοί της με τους δανειστές, αν χρειαστεί ακόμη και κατά της βούλησης του λαού. Η αδυναμία αυτή εκδηλώνεται και μόνον από το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση, μπορεί να καθυστερήσει και η εκταμίευση των τόσο αναγκαίων δόσεων».

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή