Ντέρμπι Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 19:39
UPD:20:07
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Ντέρμπι έως την ύστατη στιγμή προμηνύεται η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πιο αναλυτικά, σε δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ισοψηφούν στο 28% με το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθούν στην τρίτη θέση με 6,5%.

Την πέμπτη θέση μοιράζονται Ποτάμι και ΚΚΕ με 5% ενώ η Λαϊκή Ενότητα έπεται στο 3,5%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 5,5%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 60% ενώ της Ν.Δ. στο 81%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36% έναντι 35% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Κανένας από τους δύο δηλώνει το 27%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 51% έναντι 37% της Ν.Δ. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% , το ΚΚΕ με 6,2% , το Ποτάμι με 5,9% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Οι ΑΝΕΛ τέλος, εξασφαλίζουν ποσοστό 2,7%.

Αντίθετα, σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «newsit.gr», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται στο 6,2%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,7% , το Ποτάμι με 4,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,7% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.

Κάτω του 3% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, σχολιάσε ότι ο λαός θα διαψεύσει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν ντέρμπι, εκτιμώντας ότι η διαφορά δεν θα είναι οριακή.  Η νίκη μας είναι βέβαιη, υπερθεμάτισε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή