Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό στις 23 Σεπτεμβρίου

Την ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 16:17
UPD:16:37
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών - μελών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό στις 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η συνάντηση των 28 Ευρωπαίων ηγετών που θα έχει τη μορφή δείπνου, θα πραγματοποιηθεί 24 ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης (22 Σεπτεμβρίου), όπου θα επιχειρηθεί η επίτευξη συμφωνίας για τη μετεγκατάσταση των 120.000 αιτουμένων ασύλου από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Τη συνάντηση είχαν ζητήσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των υπουργών  να συμφωνήσουν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης αρνούνται να δεχθούν την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση των 120.000 αιτουμένων ασύλου, γιατί έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα μέσω δεσμευτικών ποσοστώσεων για κάθε κράτος - μέλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή