Βέβαιος για την πρωτιά της Ν.Δ. ο Ευ. Μεϊμαράκης

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 14:38
UPD:14:41
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει δύσκολη τη μάχη των εκλογών «που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη».

A- A A+

Βέβαιος για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ αναφορικά με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό εκτιμά ότι η πολιτική ανοιχτών συνόρων «δημιουργεί αδιέξοδα» και ζητεί αντιμετώπιση το προβλήματος με «σχέδιο και ανθρωπιά».

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει δύσκολη τη μάχη των εκλογώ «που θα δοθεί ως την τελευταία στιγμή, ψήφο-ψήφο, πάνω από την κάλπη» και προσθέτει ότι «δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος, αφενός στα πολιτικά κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους και αφετέρου στους πολίτες να ενημερωθούν».

Για την επόμενη ημέρα

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι -έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας», και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι «είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Όλοι μαζί, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ».

Επιμένει να καλεί και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει και λέει ότι η κυβέρνησή του θα έχει τη μορφή της «εθνικής Ελλάδας» με τους πιο άξιους και ικανούς, όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από την κοινωνία.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι συμβιβασμοί έχουν κάποιο όριο: «Αν εννοείτε συμβιβασμό να υιοθετήσω την άποψη ότι το Αιγαίο δεν έχει θαλάσσια σύνορα ή ότι η αριστεία στην Παιδεία είναι κακό πράγμα, σας λέω ότι δεν υπάρχει βάση για συζήτηση».

Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό λέει ότι «έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της οικονομίας».

Υποστηρίζει ότι «η πολιτική ανοικτών συνόρων δημιουργεί αδιέξοδα», ωστόσο βάζει και την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος σημειώνοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της εκρηκτικής αύξησης των προσφυγικών ροών, οργανωμένα, με σχέδιο και ανθρωπιά. Διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, αξιοποιώντας τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή