Λαϊκή Ενότητα: Έκθετος ο Αλ. Τσίπρας μετά από τις δηλώσεις Κονστάνσιο

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 12:23
UPD:12:24
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Έκθετο χαρακτηρίζει τον Αλ. Τσίπρα η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο.

Όπως τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, στη συνέντευξή του «ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΚΤ ομολογεί αυτό που κάθε ψύχραιμος παρατηρητής μπορούσε να υποψιαστεί: ότι το περίφημο ‘σχέδιο Σόιμπλε’ για Grexit δεν υπήρξε ποτέ ‘στ’ αλήθεια’. Με άλλα λόγια, ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μπλόφα, με στόχο να οδηγήσει την κυβέρνηση Τσίπρα σε μια ταπεινωτική παράδοση άνευ όρων, υπό το κράτος του εκφοβισμού».

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα «η ομολογία του Κονστάνσιο αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, που χρησιμοποίησαν τη μπλόφα του Σόιμπλε για να δικαιολογήσουν το τρίτο, καταστροφικό μνημόνιο, αλλά και για να διαβάλουν την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, εμφανίζοντας την εναλλακτική τους λύση, που περιλαμβάνει έξοδο από το ευρώ, ως ταυτόσημη, τάχα, με την ανύπαρκτη, όπως αποδείχθηκε, ‘πρόταση Σόιμπλε’».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή