Αποκλείει ο Κόρμπιν το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Brexit

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 10:41
UPD:10:43
REUTERS/PETER NICHOLLS

Όπως είπε ο Κόρμπιν (φωτ. αρχείου), επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

A- A A+

Το ενδεχόμενο να ηγηθεί το κόμμα του μίας εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. εν όψει του επικείμενου δημοψηφίσματος απέρριψε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα από το BBC, αν μπορεί να φανταστεί τους Εργατικούς να κάνουν εκστρατεία υπέρ του Brexit ο Κόρμπιν απάντησε: «Όχι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο». «Αυτό στο οποίο υπήρξα αντίθετος και παραμένω αντίθετος είναι η ιδέα να περιφέρεται ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και να παραδίδει τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος κι ένα σωρό πράγματα που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Κόρμπιν, επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με την Ε.Ε. και σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή μη στην Ενώση μέχρι το τέλος του 2017.

Από το περασμένο Σάββατο που ο Κόρμπιν κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα του έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα για την θέση που θα υιοθετήσει στο δημοψήφισμα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του να εκφράζουν αντίθετες απόψεις.

Η θέση των Εργατικών στο ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αν οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε..

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή