Στο κυνήγι των αναποφάσιστων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 09:52
UPD:10:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ η Ν.Δ. προηγείται με 0,5%, ενώ σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%.

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στο κυνήγι των αναποφάσιστων και όσων προσανατολίζονται να απέχουν από την κάλπη ρίχνονται, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλειοψηφία των δύο παραπάνω κατηγοριών ανήκει σε ψηφοφόρους του στις προηγούμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δεν υπερβαίνει το 0,6%. Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ η Ν.Δ. προηγείται με 0,5%, ενώ σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ζήτησε την ψήφο του λαού για «τρίτη και φαρμακερή φορά», όπως είπε χαρακτηριστικά, για «να μπει τέλος στο παρελθον», ενώ στην ομιλία του στην Πάτρα είπε ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι «το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου».

Περιγράφοντας και την αίσθηση που έχουν στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα περισσότερα ΜΜΕ, όπως λένε χαρακτηριστικά, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι το «σύστημα ενημέρωσης παίζει τα ρέστα του» και ότι «ο διαιτητής δεν παίζει 50-50, αλλά έστω και με παίχτη λιγότερο θα παίξουμε μπάλα και θα καθαρίσουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο».

Σε μια άλλη αποστροφή της ομιλίας του είπε «δεν ασχολούμαι με τον κίτρινο τύπο και τη παραδημοσιογραφία» δείχνοντας και την ενόχλησή του για την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη τον οποίο στην Κουμουνδούρου καλύπτουν απόλυτα σημειώνοντας ότι στοχοποιείται από συγκεκριμένα κέντρα και δέχεται μια επίθεση από «πολιτικά καθηγούμενα κέντρα».

Ο κ. Τσίπρας, με συνέντευξή του σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ταυτίζει τη σημερινή Ν.Δ. του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν πισωγύρισμα γι Ελλάδα και Ευρώπη.

Στόχος του πρώην πρωθυπουργού και των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προκαλέσουν με κάθε τρόπο ρήγματα στη λογική του «όλοι ίδιοι είναι» και του ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ώστε να αυξήσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και να πείσουν όσους τον στήριξαν τον Ιανουάριο και σήμερα, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ ετοιμάζονται πυρετωδώς γαι τη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια όπου ο κ Μεϊμαράκης αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στην υπόθεση Φλαμπουράρη επιχειρώντας να αποδομήσει το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναφέρεται συχνά πυκνά ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη Ν.Δ. οι υποθέσεις Κατρούγκαλου, Χαϊκάλη, Φλαμπουράρη και Μητρόπουλου συνιστούν τη «λίστα Λαγκάρντ ττου ΣΥΡΙΖΑ» και σε αυτό ακριβώς αναμένεται να εστιάσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή