Κυβερνητικές συνεργασίες με νέα πρόσωπα, ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 08:48
UPD:11:46
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιθώρια που υπάρχουν για διαφοροποίηση μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως υπάρχουν περιθώρια «να διορθώσουμε κάποια από τα λάθη του Τσίπρα» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Κυβερνητικές συνεργασίες με κορμό νέα πρόσωπα και όχι την ανακύκλωση παλαιών προσώπων ζητεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» υπογραμμίζει τη σημασία «και της μία ψήφου», αναφέροντας παράλληλα ότι ένα δυνατό Ποτάμι θα προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος, όπου δεν θα είναι πλειοψηφία  οι παλιοί υπουργοί και οι μεταρρυθμίσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί.

«Αν το Ποτάμι έχει ένα 10% τότε θα μας ακούσουν» λέει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει και μια μικρή αποτίμηση για την παρουσία του κινήματος μέχρι σήμερα λέγοντας πως «προσπάθησε να κάνει όλα αυτά που θεωρούνταν απαγορευμένα στην Ελλάδα. Στην Βουλή δεν μπήκαμε σε στρατόπεδα. Κάναμε δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέταμε για όλα πλήρης προτάσεις. Στηρίξαμε τη χώρα στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιθώρια που υπάρχουν για διαφοροποίηση μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως υπάρχουν περιθώρια «να διορθώσουμε κάποια από τα λάθη του Τσίπρα».

«Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Αλλά αν έχουμε μια κυβέρνηση σοβαρή και με κύρος στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει αλλαγές. Αν δουν ότι υπάρχει σχέδιο και προτάσεις θα μας ακούσουν. Και ταυτόχρονα υπάρχουν τομείς που το Μνημόνιο δεν παρεμβαίνει» ανέφερε. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή