Το 61% των Γερμανών δεν ανησυχεί για την εισροή προσφύγων

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 06:50
UPD:10:45
EPA/EDVARD MOLNAR

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες Γερμανούς απαντούν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, και μόνο 2% υποστηρίζει ότι η ζωή του είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν αισθάνεται ότι απειλείται από την πρωτοφανή εισροή προσφύγων στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD, το 61% απαντά πως δεν ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ το 38% δηλώνει ότι φοβάται την αυξημένη εισροή προσφύγων.

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες απαντούν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των προσφύγων, και μόνο 2% υποστηρίζει ότι η ζωή του είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

EURONEWS

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση η Γερμανίδα καγκελλάριος Άγκελα Μέρκελ. Περίπου δύο από τρεις εκτιμούν ότι η "δουλειά" που κάνει η γερμανική κυβέρνηση για το θέμα είναι "μάλλον κακή" ή "πολύ κακή", ενώ περίπου το 36% θεωρεί πως ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Αντιθέτως το 27% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap διενεργήθηκε στις 7-9 Σεπτεμβρίου σε 1.021 άτομα, ενώ αυτή της Emnid στις 9 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων περίπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή