Skip to main content

Καταιγίδα στα Χανιά η ΑΕΚ, 3-0 τον Πλατανιά

Μια εξαιρετική ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» στο 2016, περνώντας «αέρας» από τα Περιβόλια των Χανίων με 3-0 επί του γηπεδούχου Πλατανιά, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ακριβέστερα στο πρώτο ημίωρο, όταν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν δύο από τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις τους για να σκοράρουν ισάριθμα τέρματα. 

Στο 26΄ ο Μπαρμπόσα άνοιξε το σκορ σημειώνοντας ένα πολύ θεαματικό γκολ με το «τακουνάκι», ενώ στο 31΄ ήταν ο Πορτογάλος και πάλι που αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Αραβίδη, πλάσαρε τον Σωτηρίου και διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΚ και τα δικά του.

Οι Κρήτες πάντως δεν παράτησαν το παιχνίδι στην τύχη του αλλά προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο για να επανέλθουν και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει, αλλά ο Κουλιμπαλί αστόχησε και στις δύο εξαιρετικές περιπτώσεις που του παρουσιάστηκαν, αρχικά στο 61΄ με σουτ και ύστερα με κεφαλιά στο 66΄.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν τα κατάφερε όμως κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απογοητευτεί και η Ένωση να βρει την ευκαιρία να ξαναβγεί μπροστά, με τον Τζεμπούρ να βλέπει να του ακυρώνεται γκολ με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού για οφ σάιντ, στο 73΄.

Ο Πλατανιάς έμεινε με 10 παίκτες στο 77΄, αφού ο Ράμος «κατόρθωσε» να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες σε ισάριθμα λεπτά από τον διαιτητή Καλογερόπουλο.

Τελικά οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έδωσαν θριαμβευτική χροιά στην επιτυχία τους, με τον Τζεμπούρ να σημειώνει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 81΄ με κοντινό πλασέ, έπειτα από τη σέντρα του Γκάλο.