Skip to main content

Νίκαια: Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός για παράνομα καπνικά προϊόντα

Δεκάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν στην οικία 18χρονου αλλοδαπού στη Νίκαια.

Ειδικότερα,  στην κατοχή του συλληφθέντα που επέβαινε σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο και ακινητοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βρέθηκαν μία μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (20 πακέτα) διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 18χρονου στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.020 πακέτα τσιγάρων και 144 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, που πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός πλησίον της οικίας του στη Νίκαια, να επιβαίνει σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο όπου και ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν μία (01) μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε (05) συσκευασίες καπνού  των πενήντα  γραμμαρίων (50gr) έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (είκοσι (20) πακέτα) διάφορων επωνυμιών, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) πακέτα τσιγάρων και εκατόν σαράντα τέσσερις (144) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, διαφόρων επωνυμιών,  τα οποία επίσης δεν έφεραν  ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.