Skip to main content

Λε Μερ: «Πλήρης αποζημίωση των πληττόμενων επιχειρήσεων»

Αντιμέτωπη με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, η γαλλική κυβέρνηση έχει εντείνει τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ υποδέχθηκε τους κλάδους που πλήττονται από τους περιορισμούς στην υγεία με την υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν και τον υπουργό Τουρισμού και ΜΜΕ Ζαν-Μπαπτίστ Λεμουάν.

Θα αποκατασταθεί έτσι η μερική δραστηριότητα στο 100% χωρίς καμία υπολειπόμενη επιβάρυνση για τις εταιρείες που πλήττονται από τους περιορισμούς, «κατά μείζονα λόγο τα νυχτερινά κέντρα», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

 Όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία κ.λπ.) θα έχουν πλέον μια ταχεία διαδικασία αποζημίωσης για ποσά κάτω των 50.000 ευρώ. Μια περίοδος που θα μετράται «σε ημέρες και όχι πλέον σε εβδομάδες», προσδιορίζει ο Λε Μερ. Τα μέτρα αυτά ενεργοποιούνται «άμεσα», διευκρίνισε περαιτέρω ο υπουργός, με κείμενα τα οποία πρέπει να δημοσιευτούν ώστε «τα χρήματα να έρθουν πολύ γρήγορα».

«Έχουμε βοηθήσει όλους τους τομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πρώτη μέρα αυτής της κρίσης. Θα είμαστε πάντα εκεί για τις εταιρείες, για τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά ένα σύστημα «ανεξάρτητα από το κόστος» και τον Σεπτέμβριο περάσαμε σε ένα στοχευμένο σύστημα», εξήγησε ο Μπρουνό Λε Μερ.

Οι επηρεαζόμενοι τομείς εξέφρασαν την επιθυμία τους να επωφεληθούν από φορολογικές απαλλαγές, οι οποίες θα «εξεταστούν με τη μεγαλύτερη προσοχή», διευκρινίζει περαιτέρω ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ. Οι προθεσμίες των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου θα επανεξεταστούν επίσης «τις επόμενες ώρες».

Ενώ το κύμα της παραλλαγής Όμικρον περνά πάνω από τη Γαλλία με ρυθμό πάνω από 200.000 καθημερινά κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, νέα μέτρα για την υγεία τέθηκαν πράγματι σε ισχύ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Μεταξύ αυτών, η απαγόρευση της υπερβολικής κατανάλωσης σε μπαρ και εστιατόρια, αλλά και η απαγόρευση φαγητού και ποτού σε δημόσιους χώρους όπως κινηματογράφους, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro