Skip to main content

Σίλβα: «Δείξαμε την ποιότητά μας και αποδείξαμε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του με 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε ότι στο παιχνίδι φάνηκε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στη συμπαράσταση του κόσμου.

«Όχι μόνο δείξαμε την ποιότητά μας σαν ομάδα, αλλά και το μεγαλείο μας σα σύλλογος. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, που έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα», είπε αρχικά ο 39χρονος προπονητής και συνέχισε: «Νικήσαμε γιατί έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα γκολ που προήλθε από κακή τοποθέτηση της άμυνας, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε.»

«Για μια ακόμη φορά αποδείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα και γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για μας και τους φιλάθλους μας», είπε ακόμη ο τεχνικός των Πειραιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έκανε κι άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο: «Έπρεπε να ρισκάρουμε. Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για μας κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, αλλά στην επανάληψη ρισκάραμε για τη νίκη. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη, γι’ αυτό και βάλαμε επιθετικογενείς παίκτες». 

Για τα παράπονα του Παναθηναϊκού μετά την φάση του δεύτερου γκολ, ο Μάρκο Σίλβα ανέφερε πως «δεν αντιλήφθηκα τίποτα εκεί που βρισκόμουν, ούτε μίλησα με τον κ. Στραματσόνι».

Αναφερόμενος στη διακοπή του Κυπέλλου σχολίασε: «Ελπίζω πως τελικά δεν θα μας στερηθεί η ευκαιρία για να κάνουμε το νταμπλ, όπως και για τις άλλες τρεις ομάδες που συμμετέχουν. Σήμερα αποδείχτηκε πως μπορεί να παιχτεί ένα σημαντικό ματς σε ένα γεμάτο γήπεδο χωρίς να γίνουν επεισόδια».