Skip to main content

Ramones: Επανακυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της θρυλικής μπάντας

Σαράντα χρόνια μετά τηνκυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Ramones, το ομότιτλο άλμπουμ – ορόσημο της δισκογραφικής τους πορείας, θα επανακυκλοφορήσει σε νέα έκδοση.

O πρώτος δίσκος των Ramones, που κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 1976, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλες τις μεταγενέστερες ροκ μπάντες, θέτοντας τον πήχη ψηλά, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους επερχόμενους σταρ της ροκ σκηνής. Το «Ramones» ηχογραφήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε επτά ημέρες, κοστίζοντας μόλις 6.400 δολάρια, ενώ χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία της ροκ.

Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου, μέσω της Rhino, και θα περιλαμβάνει τρία CD και ένα LP του δίσκου, επεξεργασμένο ξανά σε στερεοφωνικό ήχο, μια μίξη από τον πρώτο παραγωγό του άλμπουμ,  Craig Leon, καθώς και demo, ακυκλοφόρητες ζωντανές ηχογραφήσεις και φωτογραφίες από την Roberta Bayley, η οποία τράβηξε τη φωτογραφία του εξώφυλλου του δίσκου.

Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο δίσκο, περιλαμβάνεται η επανεπεξεργασμένη έκδοση του άλμπουμ «Ramones», ενώ ο δεύτερος διαθέτει δεκατέσσερα τραγούδια σε εναλλακτικές μίξεις, κομμένα κομμάτια,  αλλά και demo του «Saw Chain», του «Loudmouth» και μια διαφορετική εκτέλεση του «Today your love, tomorrow the world».

Το τρίτο CD περιλαμβάνει μια συναυλία των Ramones, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1976, στο κλαμπ «Roxy» του Λος Άντζελες, αλλά ένα μόνο μέρος αυτής της ζωντανής τους εμφάνισης είχε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ο τέταρτος και τελευταίος δίσκος της επετειακήςκυκλοφορίας είναι το LP, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο.
 

Οι Ramones, για πολλούς η πρώτη πανκ – ροκ μπάντα, σχηματίσθηκαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, το 1974. Αποτελούνταν από τους Joey, Johnny, DeeDee και Tommy. Υιοθέτησαν το ψευδώνυμο Ramones , ως επίθετο, όλοι τους. Ήταν μια ιδέα του DeeDee, παρόλο που δεν είχαν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Το επίθετο ήταν εμπνευσμένο από το παρατσούκλι του Paul McCartney, «Paul Ramon», που χρησιμοποιούσε στα πρώτα χρόνια των Beatles.

Στα 22 χρόνια που ήταν ενεργοί, έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες, η τελευταία δόθηκε στο Palace του Χόλυγουντ, στην Καλιφόρνια, στις 6 Αυγούστου 1996, ενώ κυκλοφόρησαν συνολικά δεκατέσσερα άλμπουμ, με  τελευταίο το «Adios amigos», το 1995.

Σήμερα, κανένα από τα μέλη της μπάντας δεν βρίσκεται εν ζωή. Ο Joey Ramone πέθανε από καρκίνο, όπως και ο Johnny, ενώ είχε μεσολαβήσει ο θάνατος από ναρκωτικά του DeeDee. Το καλοκαίρι του 2014, ο αρχικός ντράμερ του συγκροτήματος,Tommy, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, χτυπημένος και αυτός από καρκίνο.

Στις 18 Μαρτίου 2002, οι Ramones συμπεριελήφθησαν στο Rock n Roll Hall Of Fame, ενώ το 2011, τιμήθηκαν με το Grammy Lifetime Achievment Award, για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο της μουσικής.

naftemporiki.gr