Skip to main content

Μικτά πρόσημα και διορθωτικές διαθέσεις στη Wall Street

Διορθωτικά ξεκίνησαν στη νέα χρονιά οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να επανέρχονται από τη χθεσινή αργία με διαθέσεις αποκόμισης των κερδών των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι προσδοκίες για τη συνέχιση της μακροβιότερης bull market της τελευταίας 20ετίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 17.832,99 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,20% στις 4.726,81 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 2.058,20 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αμερικανικοί δείκτες δεν δείχνουν έντονα σημάδια κόπωσης από την μεγαλύτερη bull market των τελευταίων 20 ετών. Από το 2009, ο δείκτης Dow έχει κερδίσει πάνω από 175% και ο S&P 500 έχει σχεδόν τριπλασιάσει το μέγεθός του, με τους επενδυτές να δείχνουν να εμπιστεύονται την αμερικανική αγορά.

Στο ταμπλό, η Quest Diagnostics σημείωσε κέρδη της τάξεως του 2,8%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Raymond James σε “market perform”.

Επίσης, ανοδικά κατά 0,8% κινείται η Scripps Networks, καθώς έχει διαρρεύσει η φήμη ότι η Yahoo ενδιαφέρεται ενεργά για την απόκτησή της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Yahoo ενδεχομένως να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το CNN της Time Warner, ωστόσο ένα από τα δύο deal αναμένεται να προωθηθεί.

Στον αντίποδα, η Weight Watchers υποχωρεί κατά 12%, φτάνοντας στα χαμηλότερα των τελευταίων πέντε ετών. Σήμερα άλλαξαν χέρια 4 χιλ. option πώλησης, δείχνοντας ότι τα short στοιχήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για τη μετοχή, εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρίας να περάσει στη νέα εποχή της τεχνολογίας. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε στις 53,9 μονάδες τον Δεκέμβριο, έναντι 54,8 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση του δείκτη στις 54 μονάδες.

Παράλληλα, πτώση 0,3% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Νοέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό των 975 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές  ανέμεναν άνοδο 0,2%, με βάση την άνοδο 1,1% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.