Skip to main content

Σαντορίνη-Συντονιστικό κατοίκων: «Διαρροές ρύπων από το ναυάγιο του Sea Diamond»

Για διαρροές ρύπων από το ναυάγιο του Sea Diamond κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου. Όπως επισημαίνει, «για τις διαρροές αυτές ενημερώθηκε τόσο το Λιμεναρχείο Θήρας, όσο και η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και αποφασίστηκε να γίνει επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Θήρας μετά την επιστροφή στο νησί της κ. Λιμενάρχη».

Αναφορικά με την απόφαση 350/9-7-2021, του Ναυτικού Τμήματος του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά – με την οποία απορρίπτονται όλες οι απαιτήσεις του δήμου Θήρας στην από 5-3-2012 αγωγή του, τόσο για την αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, όσο και για το πανθηραϊκό αίτημα της ανέλκυσης του ναυαγίου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφάσισαν να αιτηθούν συνάντηση με τον δήμαρχο, την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Θήρας με πρόταση να ασκηθεί από τον δήμο αίτηση αναίρεσης της απόφασης 350/9-7-2021 του αστικού Εφετείου προς τον Άρειο Πάγο.

Το βασικό αίτημα της Επιτροπής, 15 χρόνια μετά το ναυάγιο, είναι η ανέλκυση του πλοίου. «Παρότι η νομοθεσία “Περί Ανέλκυσης Ναυαγίων” είναι ξεκάθαρη, παραδόξως στην περίπτωση του Sea Diamond, εδώ και 15 χρόνια δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη ούτε από τα αρμόδια Υπουργεία της Πολιτείας, αλλά ούτε και από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές» αναφέρει σχετικά.