Skip to main content

Ακυρώθηκε η κρουαζιέρα για χιλιάδες επιβάτες στη Λισαβόνα λόγω κρουσμάτων

Το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο που έχει παγιδευτεί στο λιμάνι της Λισαβόνας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλήρωμά του, ακύρωσε εντελώς το ταξίδι αφού και κάποιοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

Το AIDAnova, με 2.844 επιβάτες και 1.353 πλήρωμα, ελλιμενίστηκε στη Λισαβόνα στις 29 Δεκεμβρίου ενώ ήταν καθοδόν προς το νησί της Μαδέρα για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι αφού εντοπίστηκαν 52 κρούσματα COVID-19. Όλο το πλήρωμα είναι εμβολιασμένο.

Είχε επιτραπεί να φύγει από το λιμάνι και να κατευθυνθεί προς το ισπανικό νησί Λανθαρότε την Κυριακή, αλλά τώρα άλλα 12 άτομα βρέθηκαν θετικά, μεταξύ των οποίων τέσσερις επιβάτες, είπε ο καπετάνιος του λιμανιού Ντιόγκο Βιέιρα Μπράνκο στο ραδιόφωνο TSF.

«Το πρωτόκολλο της εταιρείας τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, με όσους μολύνθηκαν, που είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα, απομονώθηκαν αμέσως στο πλοίο… και η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει την κρουαζιέρα και να αποβιβάσει τους επιβάτες», είπε.

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στα σπίτια τους αεροπορικώς, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Η εταιρεία, AIDA Cruises, η οποία είναι θυγατρική της Carnival, δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τα πλάνα του Reuters έδειξαν τους επιβάτες να απολαμβάνουν τον απογευματινό ήλιο στα καταστρώματα με τα ποτά τους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αποβίβαση θα ξεκινήσει μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Το πλήρωμα που βρέθηκε θετικό μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ξενοδοχεία της Λισαβόνας και βρισκόταν σε απομόνωση εκεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters