Skip to main content

Η Σενεγάλη κατηγορεί τη Γουότφορντ ότι δεν αφήνει τον Σαρ για το Κόπα Άφρικα

Το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή και, προς το παρόν, είναι ακόμα ασαφές εάν θα είναι παρόντες όλοι αστέρες της ηπείρου.

Η περίπτωση του Ισμαΐλα Σαρ, ειδικότερα, εξακολουθεί να είναι αμφισβητήσιμη: επιλεγμένος από τη Σενεγάλη, ο διεθνής εξτρέμ παραμένει ακόμη στην Αγγλία με την ομάδα του, τη Γουότφορντ, η οποία δεν θέλει να τον αφήσει ελεύθερο για τη διοργάνωση.

Σε επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυά της, η ομοσπονδία της Σενεγάλης ανακοίνωσε «τη διατήρηση της κλήσης του ποδοσφαιριστή», ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τεθεί το θέμα στη FIFA.

Στηριζόμενη στην «εγκύκλιο της FIFA», η Ομοσπονδία απαιτεί την απεμπλοκή του παίκτη «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου» και απειλεί να «προσφύγει στις αρμόδιες αρχές» εάν ο αγγλικός σύλλογος δεν συνεργαστεί.

«Η Ομοσπονδία επιθυμεί να εκφράσει με αυτή την ανακοίνωση τη βαθιά της αποδοκιμασία για την ασέβεια, ολέθρια και μεροληπτική συμπεριφορά της διοίκησης της Γουότφορντ, που επιδιώκουν με κάθε μέσο να εμποδίσουν έναν παίκτη να παίξει με την Εθνική ομάδα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Σαρ έχει «εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στην αποστολή». Τραυματισμένος αυτή τη στιγμή στο δεξί γόνατο, ο πρώην παίκτης της Ρεν δεν θα ήταν διαθέσιμος για τους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά θα μπορούσε να επιστρέψει για τους τελικούς.

Ο Σαρ θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Αλιού Σισέ, προπονητή των «Τεράνγκα Λάιονς», οι οποίοι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με Ζιμπάμπουε, Γουινέα και Μαλάουι.

Ο Σαρ δεν είναι ο μόνος παίκτης που εμποδίζει η Γουότφορντ να παίξει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αφού ούτε η αποκάλυψη της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ο επιθετικός Εμμανουέλ Ντένις θα λάβει μέρος στη διοργάνωση.

Ενώ έπρεπε να ενημερώσει όλες τις ομάδες για τους ενδιαφερόμενους παίκτες δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους, η Νιγηρία έστειλε την ειδοποίηση του επιθετικού πολύ αργά.

Ως εκ τούτου, νομικά, οι «Σφήκες» είχαν το δικαίωμα να τον διατηρήσουν στην Αγγλία, κάτι που δεν δίστασε να κάνει ο Κλάουντιο Ρανιέρι, ο νυν προπονητής του συλλόγου.