Skip to main content

Χρέη 7,1 τρισ. δολ. καλούνται να αναχρηματοδοτήσουν οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη

Χρέη ύψους 7,1 τρισ. δολαρίων καλούνται να αναχρηματοδοτήσουν εντός του 2016 οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι αποπληρωμές εντόκων γραμματίων και ομολόγων για τις χώρες των G7 και για τις Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Ρωσία ανέρχονται στα 7,1 τρισ. δολάρια, έναντι 7 τρισ. δολαρίων το 2015 και 7,6 τρισ. δολαρίων το 2012.

Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία και Καναδάς θα εμφανίσουν μικρότερες ανάγκες αναχρηματοδότησης, ενώ αντίθετα, ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία θα κληθούν να αποπληρώσουν υψηλότερα ποσά έναντι του προηγούμενου έτους. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές βέβαια, οι μεγαλύτερες χώρες αναμένεται να συρρικνώσουν περαιτέρω τα ελλείμματα στους εθνικούς προϋπολογισμούς, αποκλιμακώνοντας τις δημοσιονομικές πιέσεις.

«Οι περισσότερες χώρες κινούνται προς τη δημοσιονομική πειθαρχία» σχολιάζει η Credit Agricole, εξηγώντας ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης υπήρξε δημοσιονομική επέκταση, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη και ο ιδιωτικός τομέας.