Skip to main content

Στον ΠτΔ το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έπεσε το φλουρί κατά την κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς, και όπως είπε ο υπεύθυνος, «χωρίς δόλο».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουος σημείωσε ότι «σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Προεδρικής Φρουράς είπε ότι «το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά. Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του Κόσμου, ήταν μια “λάμψη” από Ελλάδα. “Λάμψη” Ιστορίας, “λάμψη” Πολιτισμού… Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά».

Νωρίτερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στο Anchorage της Αλάσκα των ΗΠΑ και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά. Η επικοινωνία έγινε μέσω του ιερέως της Κοινότητας, πατρός Βασιλείου Γιαλοπσού, όταν τα μέλη της Κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, για την Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία.

Πηγή: ΑΜΠΕ