Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίσταται πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις

Δημοσιεύματα για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι το υπουργείο εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

«Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού» προσθέτουν.

Μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου είχε αναφέρει ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις.

Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, που αναπαρήγαγε τη συνέντευξη Αντωνοπούλου, σημείωνε ότι για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες -σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ αλλά και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος- θα έφταναν τις 12, στόχος θα ήταν να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. «Αυτό θα διευκολύνει και τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους», σχολίαζε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.

Ακολούθησε η διάψευση του ΥΠΟΙΚ, με την παράλληλη επισήμανση ότι η κυβέρνηση εξετάζει αντίστοιχα μέτρα, γενικώς.

naftemporiki.gr