Skip to main content

Starbucks: Εμβόλιο ή συνεχή τεστ οι επιλογές για τους εργαζόμενους

Η Starbucks θα απαιτεί από τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως κατά του COVID-19 ή να υποβληθούν σε εβδομαδιαία τεστ προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νέες ομοσπονδιακές εντολές, ανέφερε η εταιρεία σε μια ενημέρωση που εστάλη στους υπαλλήλους τη Δευτέρα.

Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία έχει ορίσει μια νέα ημερομηνία στις 9 Φεβρουαρίου για τους μεγάλους εργοδότες να απαιτούν είτε πλήρη εμβολιασμό είτε εβδομαδιαία τεστ καθώς η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού εξαπλώνεται γρήγορα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκρηξη νέων κρουσμάτων έχει κρατήσει σπίτι αρκετούς εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, καθυστερώντας την έναρξη των μαθημάτων σε ορισμένα σχολεία, κλείνοντας ορισμένα εστιατόρια και προκαλώντας μεγάλες αναταραχές στις αεροπορικές εταιρείες.

Πηγή της εταιρείας είπε στο Reuters ότι η Starbucks δεν κλείνει επί του παρόντος τα καφέ της ως αποτέλεσμα της διασποράς της Omicron – σε αντίθεση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, όταν η πανδημία ανάγκασε την αλυσίδα καφέ να κλείσει προσωρινά τουλάχιστον τα μισά καταστήματά της στις ΗΠΑ και να μετατρέψει τα υπόλοιπα. τοποθεσίες για οδήγηση και εκτέλεση μόνο.

Οι περίπου 220.000 υπάλληλοι των Starbucks στις ΗΠΑ πρέπει να φέρουν αποδεικτικό της κατάστασης εμβολιασμού τους έως τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επιστολή του Chief Operating Officer Τζον Κάλβερ που εστάλη στους υπαλλήλους στις 27 Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία ενημέρωση τη Δευτέρα.

Εάν οι εργαζόμενοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, μπορούν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες εξετάσεις και είναι υπεύθυνοι για την απόκτηση των δικών τους εγκεκριμένων δοκιμών και την υποβολή αποτελεσμάτων.

Τα Starbucks αντιμετώπισαν προβλήματα στην τροφοδοσία ορισμένων προϊόντων – όπως και πολλές άλλες αλυσίδες εστιατορίων – πέρυσι εν μέσω μιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού που πυροδοτήθηκε από την πανδημία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters