Skip to main content

Ντουμπάι: Πυραμίδα από 55.000 ποτήρια σαμπάνιας

Γεμάτη με Möet και Chandon, η πυραμίδα 54.740 ποτηριών που κατασκευάστηκε από ξενοδοχείο του Ντουμπάι έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Στην πραγματικότητα, είναι ο μεγαλύτερος πύργος από γυαλί κατανάλωσης στον κόσμο για το 2022. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας πύργος από 50.116 ποτήρια, που ανεγέρθηκε στη Μαδρίτη το 2017. Είναι σίγουρα ένας δημιουργικός τρόπος υποδοχής του νέου έτους.

Το Travel + Leisure πήρε συνέντευξη από τον Timothy Kelly, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Atlantis Resorts and Residences, ο οποίος είπε: «Ο πύργος της σαμπάνιας είναι παραδοσιακά ένας φάρος μεγαλείου και γενναιοδωρίας και θα θέλαμε να κάνουμε πρόποση για μια νέα χρονιά γεμάτη και με τα δύο σε αφθονία.»

Όχι μόνο ο αριθμός των ποτηριών είναι εντυπωσιακός, αλλά και οι διαστάσεις: ανεγερμένο σε μια σκηνή στο θέρετρο, είχε ύψος πάνω από 27 πόδια (περίπου 8,2 μέτρα). Χρειάστηκαν περισσότερες από 55 εργατοώρες για τη στοίβαξη των ποτηριών και 5 ημέρες συνολικά.

Ο επίσημος κριτής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, Pravin Patel, δήλωσε: «Χρειάζεται σημαντικός σχεδιασμός και οργάνωση για να πραγματοποιηθεί ένα κατόρθωμα αυτού του μεγέθους… και ήταν χαρά να παρακολουθώ μια τέτοια αφοσιωμένη ομάδα στη δουλειά».

Η τελευταία μέρα ζωής του πύργου γυαλιών Möet και Chandon ήταν την 1η Ιανουαρίου και τα γυαλιά από τότε έχουν ανακυκλωθεί σε επαναγεμιζόμενα γυάλινα σκεύη. Οι επισκέπτες του Atlantis, των 1.548 δωματίων και σουιτών του The Palm θα χρησιμοποιούν τα ανακυκλωμένα γυαλιά.

Το ξενοδοχείο του Ντουμπάι είναι ήδη διάσημο για τα πολυτελή καταλύματα του, αναφέρει το The Drinks Business, όπως τα υποβρύχια δωμάτια ξενοδοχείου που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παρακολουθούν καρχαρίες από τα παράθυρά τους. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το επόμενο πράγμα στη λίστα τους θα ήταν ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

naftemporiki.gr