Skip to main content

Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει τον Ουκρανό πρόεδρο για αποφασιστική στήριξη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν αποφασιστικά το Κίεβο σε περίπτωση επίθεσης από τη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία συνεχίσει να απειλεί την Ουκρανία », δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»,τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, χαιρέτισε τη «σταθερή υποστήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα του. «Με τον Μπάιντεν συζητήσαμε μια κοινή προσέγγιση για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, καθώς και μέτρα για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Twitter.

Αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στη Γενεύη στις 9 και 10 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια προγραμματίζεται μια συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ- Ρωσίας – η πρώτη μετά από δυόμισι χρόνια.

Στις συνομιλίες θα μετάσχει επίσης ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.