Skip to main content

Αποτυχημένη επίθεση σε στρατιωτικό στη Γαλλία έξω από τέμενος

Στρατιωτικός ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της Βαλάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, άνοιξε το απόγευμα πυρ εναντίον άνδρα ο οποίος προσπάθησε να πέσει πάνω του με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο στρατιωτικός τραυμάτισε στο μπράτσο και στο πόδι τον οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μια σφαίρα τραυμάτισε επίσης έναν περαστικό στην κνήμη, διευκρινίσθηκε από τη νομαρχία του Ντρομ.

Ο οδηγός, ο οποίος κατηύθυνε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του προς τον στρατιωτικό για λόγους που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής, ενήργησε μόνος του, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Μετά της επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι (17 νεκροί), η Γαλλία έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να ενισχύσουν την αστυνομία στη φρούρηση ευαίσθητων σημείων στην εθνικη επικράτεια.

Ο δήμαρχος της Βαλάνς Νικολά Νταραγκόν δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο iTELE ότι ο περαστικός που τραυματίσθηκε είναι 72χρονος μουσουλμάνος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ταυτότητα, τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Τέσσερις στρατιώτες βρίσκονταν μπροστά από το τέμενος, ένα μετριοπαθές, ήσυχο τέμενος, ανάμεσα σε δύο προσευχές, σε μια στιγμή που έφθαναν πολλοί πιστοί», δήλωσε ο κ. Νταραγκόν. «Ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε καταπάνω τους».

Ο οδηγός προσπάθησε δύο φορές να χτυπήσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον πυροβολησαν κατά τη δεύτερη απόπειρά του, πρόσθεσε ο δήμαρχος.