Skip to main content

Πρωτοποριακές Τουριστικές Σπουδές εξ αποστάσεως στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Αναμφίβολα, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο υγιείς και επικερδής κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συνεισφέροντας σχεδόν το 20% του εγχώριου ΑΕΠ. Με εδραιωμένη τη θέση της στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, η Ελλάδα αποτελεί έναν πρώτης τάξεως επενδυτικό προορισμό, ενώ παρά την οικονομική κρίση, παραμένει ένα σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της χώρας με σημαντικές αυξήσεις στους επισκέπτες και στα έσοδα.

Ως εκ τούτου, οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν στον τουριστικό κλάδο είναι διαρκώς αυξανόμενες, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν κατάλληλα καταρτισμένους επαγγελματίες, που θα φέρουν εις πέρας με δυναμική και επιτυχία τα καθήκοντά τους.

Το πρωτοπόρο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Τουρισμού» είναι η επιλογή που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας στον χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων, με προηγμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει νέους επιστήμονες και ικανά στελέχη με ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε ένα φάσμα αντικειμένων που σχετίζονται με τη Διοίκηση του Τουρισμού και των Τουριστικών Επιχειρήσεων/ Οργανισμών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι απόφοιτοι του πρωτοποριακού προγράμματος του ΕΑΠ, είναι σε θέση να συνεισφέρουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών στρατηγικών και πολιτικών τουριστικής ανάπτυξης, βασιζόμενοι στην ανάλυση των παραγόντων της αγοράς και του ευρύτερου πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος.  

Στη «Διοίκηση Τουρισμού» (300 θέσεις για το εαρινό εξάμηνο) γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. Η γνώση της Αγγλικής και η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Διαδικτύου είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Σπουδές Εξ Αποστάσεως

Δύο βασικοί λόγοι που κάνουν το ΕΑΠ ένα από τα πολυτιμότερα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ίδρυμα στην Ελλάδα είναι ότι όλα του τα προγράμματα προσφέρονται με  την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευση   και ως γνωστόν για την φοίτηση δεν είναι απαραίτητες οι Εισαγωγικές ή Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Νέοι με πάθος για τον τουρισμό αλλά και επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους αλλά αδυνατούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία στον χώρο μάθησης, βρίσκουν στο ΕΑΠ αυτό που αναζητούν.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σπουδές με ανάλογο περιεχόμενο και θεματική στόχευση δεν προσφέρονται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ της χώρας, αποκλείοντας έτσι μια μεγάλη μερίδα των ενδιαφερόμενων φοιτητών.

Γιατί να σπουδάσω Τουρισμό στο ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι  το μοναδικό που προσφέρει  αποκλειστικά σπουδές με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι  το δεύτερο μεγαλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ ως επίσημος φορέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπόκειται στη νομοθεσία που διέπει τα ΑΕΙ και παρέχει πτυχία και μεταπτυχιακά απολύτως ισότιμα με αυτά των υπολοίπων ΑΕΙ.

Οι απόφοιτοί του χαρακτηρίζονται ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και το καινοτόμο ακαδημαϊκό του επίπεδο ξεπερνά πολλά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι απόφοιτοι της «Διοίκησης Τουρισμού» θα είναι σε θέση να αντιληφθούν σφαιρικά και ολοκληρωμένα τις επιρροές και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οικονομικής συγκυρίας, χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τουριστικής βιομηχανίας -τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον- σε μικροοικονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο.

Επιπλέον, θα μπορούν να αντιληφθούν πόσο σύνθετο είναι το αντικείμενό τους, τόσο στην οικονομική του διάσταση όσο και στη διασύνδεσή του με την τουριστική πολιτική και την ανάπτυξη σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και στενά τοπικό επίπεδο.

Διά βίου μάθηση και μεταπτυχιακά προγράμματα

Με την απόκτηση του πτυχίου της «Διοίκησης Τουρισμού», οι πτυχιούχοι θα μπορούν  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις συναφών μεταπτυχιακών σπουδών, εφόσον το επιθυμούν.

Το ΕΑΠ παρέχει το μεταπτυχιακό της «Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων» με εξειδικευμένες και πρωτοποριακές γνώσεις για μια σίγουρη διοικητική καριέρα στην τουριστική βιομηχανία.

Info:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και για υποβολή αιτήσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.eap.gr