Skip to main content

Θεσσαλία: Έντονες χιονοπτώσεις και προβλήματα έφερε η… «Σοφία»

Με έντονες χιονοπτώσεις κατέφθασε στη Θεσσαλία η… «Σοφία», ντύνοντας στα λευκά ακόμη και τις πόλεις, και δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ ρεκόρ χιονόπτωσης αναμένεται το επόμενο διήμερο. Στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν πάνω από 150 μηχανήματα ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί.

Από τις 8 το πρωί χιονίζει πυκνά στη Λαμία με τα πρώτα σημάδια να είναι ορατά και μέσα στην πόλη, όπου το χιόνι, σύμφωνα με το lamiareport.gr, έχει στρωθεί στο δρόμο πάνω από το Νοσοκομείο, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων βρίσκεται σε συναγερμό, με δεκάδες μηχανήματα στο εθνικό δίκτυο και τους κεντρικούς δρόμους.

Αλυσίδες χρειάζονται προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο παρά τα δεκάδες μηχανήματα που ενεργούν. Σε αυτούς τους δρόμους δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Χιόνι πέφτει κατά μήκος της Εθνικής Οδού από το ύψος της Μαυρομαντήλα (Διόδια) και μέχρι το Μώλο, χωρίς προβλήματα προς το παρόν.

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν και το νομό Τρικάλων, με το ύψος του χιονιού να φτάνει μέχρι και 50 πόντους στα ορεινά, ενώ το έχει στρώσει στα πεδινά και σε πόλεις. Η Π.Ε. Τρικάλων συνδράμει με 42 μηχανήματα και μέχρι τώρα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

– Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

– Επ. οδός Τρικάλων – ‘Αρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)

– Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)

– Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, χωρίς προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Στα λευκά το Λιβάδι Ελασσόνας, η Μελούνα, αλλά και τα Φάρσαλα, ενώ ήπια χιονόπτωση και χιονόνερο σημειώνεται από το πρωί και στην πόλη της Λάρισας.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, όμως, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

Έντονη επίσης είναι και η χιονόπτωση στα ορεινά, ημιορεινά του νομού Καρδίτσας, ενώ στις πόλεις το έχει «στρώσει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο Νομό Καρδίτσας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)

-Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)

-Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)

-Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα

-Επ. Οδός Καρδίτσας – ‘Αρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»

-Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση ‘Αγιος Νικόλαος)

-Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»).