Skip to main content

Πότε θα «τρέξει» το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα «τρέξει» το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες, αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς – όπως είπε ο κ. Σκρέκας – όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων ύψους 395 εκατ. ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο έναντι των ανατιμήσεων στην ενέργειας.

Όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί από το πρόγραμμα βάσει του οποίου θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. «Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά» είπε.