Skip to main content

Γ. Αντετοκούνμπο: Όλη τη ζωή μου προχωράω μπροστά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε το δεύτερο triple-double της σεζόν (27ο στην καριέρα του), στη νίκη του Μιλγουόκι εντός έδρας με 136-113 επί των Πέλικανς, χάρη στην οποία οι Μπακς μετρούν πια έξι σερί νίκες.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι των «ελαφιών» για τη νέα χρονιά, ενώ ο προπονητής τους, Μάικ Μπουντενχόλζερ, συμπλήρωσε τις τετρακόσιες νίκες στην καριέρα του.

«Εστιάζουμε μόνο στους εαυτούς μας. Δεν σκέφτομαι ότι είμαστε η ομάδα που οι άλλοι θέλουν να κερδίσουν ή ότι είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι. Σημασία έχει συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είχαμε κάποια προβλήματα απουσιών και δεν ήμασταν όλοι μαζί παρόντες για πολλά παιχνίδια», δήλωσε ο ηγέτης των Μπακς.

Ο Αντετοκούνμπο μέτρησε 35 πόντους(10/14 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9/12 βολές), 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ και δύο κλεψίματα σε 32 λεπτά, ενώ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή (2.000 δολάρια) επειδή χτύπησε την μπασκέτα.

Ακόμη, έχει μέσο όρο 33 πόντους από τότε που επέστρεψε από τον κορωνοϊό, ενώ κατέγραψε 35 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του και μόλις πέμπτη στην Ιστορία των Μπακς.

«Είναι τρελό να φτάνω τα 27 triple-double. Θυμάμαι ακόμη το πρώτο μου, νομίζω στον τρίτο μου χρόνο στο ΝΒΑ. Προσπαθώ να απολαμβάνω τη στιγμή, είναι σίγουρα πολύ τιμητικό που είμαι σε αυτή τη θέση ανάμεσα σε τέτοια ονόματα, αλλά πρέπει να προχωράς μπροστά. Αυτό κάνω όλη μου τη ζωή», υπογράμμισε.

Όσο για το τι συμβουλεύει τον αδελφό του Θανάση, ο οποίος επίσης μπήκε στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του ΝΒΑ για την Covid-19;

«Να δει Netflix, να φάει τσιπς με γεύση μπάρμπεκιου, να φάει Oreos αν και δεν ξέρω αν του αρέσουν, να πιεί Gatorade… Επίσης να κοιμηθεί αρκετά, να μη χάνει τον χρόνο στα social media και ίσως να διαβάσει κανένα βιβλίο».