Skip to main content

Thales και Dassault Aviation σε στρατηγικό πρόγραμμα της Γαλλίας

Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών της Γαλλίας ανέθεσε στην Thales και την Dassault Aviation το στρατηγικό πρόγραμμα ARCHANGE για την ενίσχυση των δυνατοτήτων συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών σημάτων (SIGINT) της Γαλλίας.

Η Thales θα συνεργαστεί με τη Dassault Aviation για λογαριασμό της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA) και των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για την ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού συστήματος πολέμου CUGE στο αεροσκάφος Falcon 8X της Dassault.

Το πρόγραμμα ARCHANGE θα υλοποιηθεί σύμφωνα με μια νέα κυβερνητική οδηγία για τα αμυντικά προγράμματα, η οποία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ευελιξία και τη συνεργασία.

Πρόσφατα, η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ανέθεσε με σύμβαση στην Thales και την Dassault Aviation να εξοπλίσουν τα μελλοντικά αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών του γαλλικού στρατού με τo κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CUGE. Η σύμβαση καλύπτει τα δύο πρώτα αεροσκάφη του προγράμματος. Το CUGE τελικά θα χρησιμοποιηθεί σε τρία αεροσκάφη Falcon X που κατασκευάστηκαν από τη Dassault Aviation για να αντικαταστήσουν τα δύο αεροσκάφη Gabriel Transall C-160 και θα τεθεί στην υπηρεσία της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας από το 2025.

Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν τις δυνατότητές τους στις υπηρεσίες διαχείρισης πληροφοριών (intelligence), ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς αναπτυσσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν τις συνθήκες μάχης του μέλλοντος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πεδίο των επιχειρήσεων, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να διαχειριστούν όλο και πιο πολύπλοκες τακτικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, αναπτύσσοντας συστήματα επιτήρησης που επιτρέπουν στις υπηρεσίες πληροφοριών να λαμβάνουν εγκαίρως βέλτιστες αποφάσεις.

«Η δυνατότητα να προβλέπει κανείς τις εξελίξεις είναι κομβικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, γι’ αυτό και η αξιόπιστη πληροφορία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την κατανόηση των κινδύνων και τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων. Η Thales, σε συνεργασία με τη Dassault Aviation, είναι περήφανη που υποστηρίζει τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτό το στρατηγικό πρόγραμμα, η οποία θα φέρει στη χώρα νέες δυνατότητες στην διαχείριση πληροφοριών, αναπτύσσοντας τον διάδοχο του Transall Gabriel ως μέρος της άμυνας της Ευρώπης», ανέφερε ο Nadim Traboulsi, διευθυντής προγράμματος ARCHANGE, Thales.