Skip to main content

Μπ. Τζόνσον: Να γίνει σεβαστή η ελευθερία της έκφρασης στο Ιράν

Με παρέμβασή του στις εξελίξεις στο Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε το βράδυ της Δευτέρας την κυβέρνηση της χώρας να αρχίσει έναν «ουσιώδη» διάλογο για τα θέματα που εγείρουν οι πολίτες στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις τους, που χαρακτήρισε «δικαιολογημένα και σημαντικά», την ώρα που η σοβαρότερη αναταραχή στην Ισλαμική Δημοκρατία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία δεν μοιάζει να κοπάζει.

Ο Τζόνσον ζήτησε να γίνει σεβαστή η ελευθερία της έκφρασης και να επιτραπεί στους πολίτες να διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά τις νέες κινητοποιήσεις, για πέμπτη συνεχή ημέρα, τη Δευτέρα. Κατά πληροφορίες, έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα 13 άνθρωποι στα επεισόδια στο Ιράν.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στο Ιράν. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να γίνει ουσιώδης διάλογος για τα δικαιολογημένα και σημαντικά θέματα που εγείρουν οι διαδηλωτές και αναμένουμε από τις ιρανικές αρχές να το επιτρέψουν», ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.