Skip to main content

Συρία: Τουλάχιστον 97 νεκροί μετά από σφοδρές συγκρούσεις τζιχαντιστών – ανταρτών

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τρεις μέρες μεταξύ τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, οργάνωσης που σχημάτισε ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλων αντάρτικων οργανώσεων στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην βόρεια επαρχία Χαλέπι μεταξύ των τζιχαντιστών της ας Σαμ και της Νουρεντίν αζ Ζίνκι, οργάνωσης ανταρτών που ανήκει στη συμμαχία την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΑ). Απολογισμός των μαχών ήταν 49 τζιχαντιστές και 40 αντάρτες νεκροί, καθώς και 8 άμαχοι, ανάμεσά τους 3 παιδιά, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Κατά τις μάχες των τελευταίων τριών ημερών, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν εδάφη από τους αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων 11 χωριών από την νότια επαρχία Ιντίμπ, τόνισε η ΜΚΟ.

Την Πέμπτη, τρίτη μέρα των μαχών τουλάχιστον 30 μαχητές σκοτώθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα.

«Έχουν ανοίξει νέα μέτωπα», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, σημειώνοντας πως οι συγκρούσεις έχουν εξαπλωθεί νοτιοδυτικά της Ιντλίμπ και βορειοδυτικά της Χάμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, dpa, afp