Skip to main content

Λίβερπουλ: Το «αντίο» του Τζέραρντ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Στίβεν Τζέραρντ.

Η «σημαία» της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, όπως επιβεβαίωσε και ο σύλλογος, θα φορέσει την φανέλα της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και μετά θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Στην ιστοσελίδα των «κόκκινων» φιλοξενείται και δήλωση του 34χρονου άσου, με την οποία κάνει λόγο για «την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου», ενώ εξηγεί, ταυτόχρονα τους λόγους που τον αναγκάζουν να αποχωρήσει από την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Λϊβερπουλ κι εφέτος συμπληρώνει 17 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο. Πανηγύρισε 10 τίτλους, ανάμεσά τους και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, μετά τον αλησμόνητο τελικό με τη Μίλαν, ωστόσο, δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Εκτός το Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της Λίβερπουλ «σήκωσε» ακόμη, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2001, 2005), ένα UEFA (2001), 2 Κύπελλα Αγγλίας (2001, 2006), 3 Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012) και ένα Community Shield (2006). 

Η δήλωση του Τζέραρντ:

«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου.

Είναι, όμως, για το κοινό καλό.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.

Θέλω να γνωρίσω νέες εμπειρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και βάσει αυτού πήρα την απόφασή μου. Δεν θέλω να μετανιώνω όταν τελειώσει η καριέρα μου.

Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την ομάδα και όλους. Αποχωρώ υπό εξαιρετικές συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλο το επιτελείο για τη στήριξή του.

Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ από οποιοδήποτε πόστο… Απλά για να την υπηρετήσω ξανά.

Μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και το καλό της ομάδας.

Για το τέλος άφησα τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Θέλω να ξέρετε ότι ήταν τιμή μου που σας αντιπροσώπευα, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της θητείας μου στη Λίβερπουλ και θέλω το τέλος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο».

Όπως μεταδίδουν από χθες τα μέσα ενημέρωσης του Νησιού ο Τζέραρντ θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.