Skip to main content

Μπατίστα: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα»

«Ματς της χρονιάς» είναι το αυριανό για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (21:45), όπως παραδέχθηκε και ο Εστεμπάν Μπατίστα στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ένα 24ωρο έχει απομείνει για το παιχνίδι που θα κρίνει το μέλλον του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και είναι απόλυτα λογικό άπαντες στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού» να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου. 

Από τη στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία με την Άλμπα Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν οπωσδήποτε στην «καυτή» έδρα του αδιάφορου μεν, αλλά «διψασμένου» για νίκη επί του συγκεκριμένου αντιπάλου, Ερυθρού Αστέρα.

Εκτός του τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα και θα έχει στη διάθεσή του τους Νέλσον και Λαουάλ, που ήταν εκτός 12άδας από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Εστεμπάν Μπατίστα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει χαρακτήρα στην αναμέτρηση με τους Σέρβους και ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του πρέπει να κυνηγήσει με νύχια και δόντια τη νίκη και να μην περιμένει το… δώρο της Μακάμπι.

«Ξέρουμε πως πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να προκριθούμε. Έχουμε κι άλλες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά θέλουμε να πάρουμε τον πιο ασφαλή δρόμο, νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που εξαρτάται από εμάς και μόνο.

Παρότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης, δε θα είναι διατεθειμένος για τέτοια δώρα. Θα είναι σκληρός αντίπαλος, όλοι το ξέρουν αυτόν, και πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να προκριθούμε, πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στις ‘8’ καλύτερες της Ευρώπης.

Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να επανορθώσουμε για την ήττα μας απ’ την Άλμπα. Ήταν μία χαμένη ευκαιρία εντός έδρας, η οποία μας αναγκάζει να νικήσουμε στο Βελιγράδι. Παίζουμε για ένα μεγάλο στόχο και τώρα είναι που πρέπει να δείξουμε το χαρακτήρα μας και τις φιλοδοξίες μας ως ομάδα.»