Skip to main content

David Bowie: Ανέκδοτες ηχογραφήσεις και βίντεο του «Λευκού Δούκα»

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ένας από τους πλέον καινοτόμους και επιδραστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο David Bowie, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στα εκατομμύρια των θαυμαστών του ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο αποκαλούμενος «χαμαιλέοντας της ροκ» και «Λευκός Δούκας» άφησε πίσω του μια σειρά ανέκδοτων ηχογραφήσεων, η πρώτη από τις οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Τα κομμάτια αυτά είχαν γραφτεί σε διαφορετικές περιόδους, και ουδέποτε συμπεριλήφθηκαν σε κάποιο από τα άλμπουμ του, με τις συγκεκριμένες τουλάχιστον εκτελέσεις, ωστόσο, η κυκλοφορία τους δεν θα γίνει απαραίτητα με χρονολογική σειρά.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά τον θάνατό του, πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν από το σημείο του Βόρειου Λονδίνου όπου βρίσκεται η μεγάλη τοιχογραφία με τη μορφή του, προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του ή ένα συγκινητικό σημείωμα με σκέψεις και συναισθήματα για εκείνον.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, διοργανώθηκε συναυλία με γνωστές επιτυχίες του. Ο καλός του φίλος Gary Oldman, ο Simon Le Bon και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του την ημέρα που, αν ζούσε, θα γινόταν 70 ετών. Τα έσοδα συναυλίας πήγαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που σχετίζονται με τα παιδιά και τις τέχνες.

Τέλος,  λίγο μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το τραγούδι «No Plan», το οποίο ήταν από τα τελευταία που ηχογράφησε ο David Bowie για το soundtrack του μιούζικαλ «Lazarus».

Στο βίντεο γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στον χαρακτήρα που ερμήνευσε στο εμβληματικό φιλμ επιστημονικής φαντασίας «The Man Who Fell to Earth». Στην ταινία, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Walter Tevis, ο David Bowie, που έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, παρουσιάζεται σαν εξωγήινος, με το όνομα Thomas Jerome Newtown, που έρχεται στη γη προς αναζήτηση νερού, καθώς ο δικός του πλανήτης υποφέρει από ξηρασία. Σταδιακά, όμως, αφομοιώνει τα ανθρώπινα πάθη. Το αλκοόλ, το σεξ, η απάθεια και άλλα συμπαρασύρουν στον ξεπεσμό τον ίδιο και τους γήινους συνοδοιπόρους του.

naftemporiki.gr