Skip to main content

Άλεξ Μπάτι: Επαναπατρίζεται στη Βρετανία ο 17χρονος, τον οποίο είχε απαγάγει η μητέρα του

Φωτογραφία του Άλεξ Μπάτι από το 2017, όταν είχε ηλικία 11 ετών. Έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, ο 17χρονος σήμερα Άλεξ εντοπίστηκε στη Γαλλία. Φωτ. Greater Manchester Police/Handout via REUTERS

Θα γυρίσει στη γιαγιά του

Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί εδώ και έξι χρόνια και εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια Γαλλία, αναμένεται να επαναπατριστεί στη Βρετανία σήμερα το βράδυ, ανακοίνωσε δικαστής.

Ο 17χρονος ταξιδεύει αεροπορικώς από την Τουλούζη για το Λονδίνο μέσω Άμστερνταμ με πτήση της KLM και “συνοδεύεται από μέλη των υπηρεσιών της βρετανικής αστυνομίας”, διευκρίνισε ο Αντουάν Λεροΐ, αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο νεαρός θα επιστρέψει στη γιαγιά του, τη μητέρα της μητέρας του, στην οποία η βρετανική δικαιοσύνη είχε αναθέσει την κηδεμονία του προτού η μητέρα του τον απαγάγει το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου είχαν πάει μαζί με τον παππού του.

Γαλλία: Ο 17χρονος Βρετανός που είχε εξαφανιστεί πριν 6 χρόνια θα επαναπατριστεί – Πώς εντοπίστηκε

Ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος ζούσε “νομαδική” ζωή σε μια “πνευματική” κοινότητα επί έξι χρόνια, βρέθηκε τυχαία την Πέμπτη μέσα στη νύχτα από έναν οδηγό-διανομέα, καθώς περπατούσε κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

“Είναι καλά στην υγεία του, “πολύ ήρεμος”, δείχνει “ευφυής”, σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε και δεν φαίνεται να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια που διήρκησε η απαγωγή του. Η μητέρα του, η οποία δεν έχει βρεθεί έως τώρα, μπορεί να βρίσκεται στη Φινλανδία, δήλωσε ο Λεροΐ κατά τη συνέντευξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ