Skip to main content

«Βυθούγεννα»: Πρωτότυπη γιορτινή παιδική Διαδικτυακή Παράσταση

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, φέτος, σπάει την παράδοση της δημιουργίας του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου προγράμματος στο Μουσείο, σεβόμενο την ανησυχία του κόσμου για τις μαζικές συναθροίσεις.

Ετοίμασε όμως και μας αφιερώνει την παράσταση «Βυθούγεννα» που μας ταξιδεύει σε έναν τρυφερό κόσμο με Βυθουγεννιάτικες εκπλήξεις τις οποίες μπορείτε να τις απολαύσετε από το σπίτι σας μέσω της ιστοσελίδας του Μουσείου.

Τα «Βυθούγεννα» είναι μία απολαυστική – συγκινητική παράσταση, που συνδυάζει ευρηματικά το θέατρο και το κουκλοθέατρο, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Γιώργου Δ. Λεμπέση.

Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. Μα πώς μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Πώς να είναι άραγε τα Χριστούγεννα στον κόσμο του βυθού; Πώς να ακούγεται το παραδοσιακό τρίγωνο που συνοδεύει τα κάλαντα μέσα στο νερό;

Αφεθείτε 30 λεπτά στον βυθό, με μία μόνο ανάσα.

Ξιφίες, πεσκανδρίτσες, χταπόδια και ροφοί – αχινοί, γαρίδες και αστακοί μεταφέρουν σε όλους τους φίλους του Μουσείου μηνύματα χαράς, ενότητας και ελπίδας!

Δείτε την παράσταση αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας  έως και τις 7 Ιανουαρίου 2022.

«Βυθούγεννα» – συγγραφέας Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Σκηνοθεσία – καθοδήγηση κούκλας: Βάσω Γιαρένη – Αγγελική Γουναρίδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Βογιατζάκης

Διασκευή – προσαρμογή κειμένου – στίχοι:

Βάσω Γιαρένη – Αγγελική Γουναρίδη

Κούκλες σκηνικά: ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΧΝΗ

Εμψύχωση: Τζούλη Τσόλκα – Γιάννης Βογιατζάκης

Μουσική: Μάριος Καραμπότης

naftemporiki.gr