Skip to main content

Παραμένουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω βλαβών που αποδίδονται στην κακοκαιρία των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται από νωρίς σε Επανομή, Νέα Μηχανιώνα και Τρίλοφο, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στον Δενδροπόταμο και στο δήμο Δέλτα, στη δυτική πλευρά της πόλης. Ακόμη, προβλήματα καταγγέλλονται σε νοικοκυριά που βρίσκονται κατά μήκος της κεντρικής οδού Βασιλίσσης Όλγας και σε γειτονιές της Χαριλάου.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών. Εκπρόσωπος της Εταιρείας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, παρά μόνο στον Τρίλοφο όπου το ρεύμα επρόκειτο να επανέλθει μετά τις 6.30 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, το τσουχτερό κρύο παραμένει στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης έφθασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ λόγω του παγετού πεζοδρόμια όπου δεν έγινε αποχιονισμός και ρίψη άλατος έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και οι πεζοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει ο αερολιμένας «Μακεδονία», όπου με εξαίρεση κάποιες ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αναχωρήσεων, δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα.

Στο μεταξύ, με χιονολάστιχα ή αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά ορεινά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στο νομό Χαλκιδική (δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη).

Πηγή: ΑΜΠΕ