Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για την Ιταλία αναχώρησαν συγγενείς των αγνοουμένων του Norman Atlantic

Για τη νότια Ιταλία αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συγγενείς βορειοελλαδιτών αγνοουμένων του Norman Atlantic. Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι συγγενείς των αγνοουμένων δήλωσαν ότι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα και να τους αναζητήσουν οι ίδιοι, με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν.

Η αναζήτησή τους θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές και την πλοιοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίως στα νοσοκομεία της Ιταλίας όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

Ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοουμένων ήταν και ο γιος ενός Σερραίου οδηγού φορτηγού, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των αγνοούμενων επιβατών.

«Ελπίζουμε να τον βρούμε ζωντανό, έστω και βαριά τραυματισμένο. Θα ψάξουμε σε όλα τα νοσοκομεία τη Ιταλίας», δήλωσε ο γιος του αγνοούμενου οδηγού, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ιταλία μαζί με άλλους 17 συγγενείς αγνοουμένων.

Όπως είπε ο ίδιος, τα ξημερώματα της Κυριακής, ο πατέρας του ενημέρωσε μέσω κινητού τηλεφώνου την οικογένειά του για το συμβάν, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αμέσως ο γιος του ειδοποίησε τις αρχές, ενώ τον παρότρυνε μα κρατήσει την ψυχραιμία του, λέγοντάς του ότι όλα θα πάνε καλά. «Αγόρι μου δεν θα μας προλάβουνε», του απάντησε εκείνος, ενώ μετά από λίγα λεπτά η επικοινωνία τους ήταν αδύνατη.

Πηγή: ΑΜΠΕ