Skip to main content

Μέρισμα διανέμει η Costamare του Κ. Κωνσταντακόπουλου

Στη διανομή μερίσματος για τις κοινές και τις προνομιούχες μετοχές της προχωρά η Costamare, συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, θα διανείμει μέρισμα 0,115 δολαρίων ανά μετοχή για τους κατόχους κοινών μετοχών, το οποίο θα καταβληθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή ανακοίνωσε, λίγο πριν την εκπνοή του 2021, μία mega παραγγελία για οκτώ containerships, τέσσερα χωρητικότητας 13.000 TEUs έκαστο και τέσσερα ακόμη χωρητικότητας 15.000 TEUs έκαστο. Από τότε ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για το ναυπηγείο στο οποίο τοποθετήθηκε η παραγγελία, αλλά και για τους ναυλωτές των πλοίων.

Παράλληλα, στη διάρκεια του περασμένου έτους, η ναυτιλιακή πραγματοποίησε εντυπωσιακό άνοιγμα στον κλάδο χύδην ξηρού φορτίου. Η βάση δεδομένων VesselsValue έχει υπολογίσει ότι η εταιρεία ξόδεψε το 2021 πάνω από 750 εκατ. δολάρια για την απόκτηση 46 second hand πλοίων.

Σήμερα, ο στόλος της αποτελείται από 79 containerships (συνολικής χωρητικότητας 586.000 ΤΕUs) και 44 bulk carriers (συνολικής χωρητικότητας 2,37 εκατ. dwt).