Skip to main content

Αλμέιδα: Όποιος θέλει να παίξει στο C.L. δεν μπορεί να κάνει τέτοια λάθη

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Αντβέρπ ο τεχνικός της ΑΕΚ εστίασε στα μικρά λάθη της ομάδας του που τιμωρήθηκαν από τους Βέλγους και κόστισαν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

Στα λάθη των ποδοσφαιριστών του, τα οποία σε αυτό το επίπεδο δεν είναι απλώς ανεπίτρεπτα αλλά και σπανίως μένουν ατιμώρητα, εστίασε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Αντβέρπ.

«Τι μας έλλειψε; Κάτι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο: τα πολύ μικρά λάθη κάνουν τη διαφορά. Σε αυτές τις διοργανώσεις κάνεις ένα λάθος και μένεις εκτός. Το έχουμε δει πολλές φορές. Η ομάδα σε γενικές γραμμές ήταν καλά. Έκανε αυτό που όφειλε να κάνει», σχολίασε ο «Πελάδο».

«Το γκολ που βάλαμε ήρθε αρκετά αργά, αλλά εκτιμώ πως έδωσαν την ψυχή τους οι παίκτες. Βοήθησε και ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή χάθηκε ένα όνειρο, που δεν ξέρω αν ως προπονητής θα μπορέσω να το έχω ξανά», συνέχισε ο Αργεντινός τεχνικός.

Όσο για τον πρώτο αγώνα κι αν εκεί η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο; «Τώρα είναι αργά. Στο πρώτο παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, τα πήγαμε καλά, αλλά μας έλειψε το γκολ. Μπορέσαμε να είχαμε τον έλεγχο απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο πρωτάθλημά του κάνει τη διαφορά με το κράτημα της μπάλας. Έπρεπε να προσέξουμε απόψε τις μικρές λεπτομέρειες και το είχαμε συζητήσει. Το πρώτο γκολ που δεχόμαστε ήρθε από ένα πλάγιο», απάντησε.

«Όποιος θέλει να παίξει στο Champions League, δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοια μικρά… μεγάλα λάθη. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Προσπάθησε από παντού, δεξιά, αριστερά και άξονα να κάνει φάσεις. Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το ματς του πρωταθλήματος. Αν μπορούμε να το συγκρίνουμε ήταν ίδιο: ένα λάθος, ένα γκολ. Εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Όσο για την απουσία του Λιβάι Γκαρσία; «Ο Λιβάι είναι ο σκόρερ μας. Τόσο στο αποψινό παιχνίδι ο Πόνσε, όσο και ο Φαν Βέερτ στο προηγούμενο προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι πως ο Λιβάι είναι πραγματικά σημαντικός για εμάς», είπε ο Αλμέιδα.

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να ξεπεράσει η ομάδα το χαμένο όνειρο για να προχωρήσει, υπογράμμισε: «Στο ποδόσφαιρο αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να συνεχίζει. Αν μας αφήσει να μας επηρεάσει η στεναχώρια θα μας πάει βήματα πίσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά θα παίξουμε σε άλλη διοργάνωση πολύ σημαντική. Για κάποιο λόγο συμβαίνουν κάποια πράγματα, λέω εγώ…

Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα κάποια άλλη στιγμή να είναι ανταγωνιστικοί και να βρεθούν στο Champions League. Θα είναι πιο δύσκολο για μένα να συμβεί ως προπονητής! Γι’ αυτό ήθελα αυτό το στόχο. Εχουμε, βέβαια, τώρα το Europa League. Θα προσπαθήσουμε κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε στην Ευρώπη η ΑΕΚ να κερδίζει τον σεβασμό, όπως έκανε και σε αυτό το παιχνίδι».