Skip to main content

Στον Γιώργο Σκαμπαρδώνη το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το 2015

Στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη θα δοθεί το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για το έτος 2015, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει τη συμβολή του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, «δύο πεδία τα οποία κατάφερε με το έργο του να διασυνδέσει αφανώς, κομίζοντας ανανεωτικά στοιχεία από το ένα στο άλλο, χωρίς να καταφύγει στις ευκολίες μιας προφανούς ή επιδεικτικής μείξης».

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης.

Το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου», στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Χρίστο Ζαφείρη.

naftemporiki.gr