Skip to main content

Μ. Παγώνη-Όμικρον: Κορύφωση μέσα Ιανουαρίου – Αποκλιμάκωση μέσα Φεβρουαρίου

Την εκτίμηση ότι περίπου στις 15 Ιανουαρίου υπολογίζουμε να βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον και περίπου στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αποκλιμακωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκοκεμιακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον. Όπως είπε, ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθά ο εμβολιασμός.

Ως προς τις ηλικίες, δήλωσε ότι «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες, αλλά και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για τα σχολεία εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

Πηγή: ΕΡΤ