Skip to main content

Σουηδία: Ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Η Σουηδία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων την Τετάρτη, με 17.320 επιπλέον μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της σκανδιναβικής χώρας. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 11.507 κρούσματα, στις 30 Δεκεμβρίου.

Η παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη στη Σουηδία, όπου σχεδόν ένα στα πέντε μοριακά τεστ (PCR) για την ανίχνευση του ιού προκύπτει θετικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στη Στοκχόλμη εθνικό ρεκόρ θετικότητας σε PCR τεστ, της τάξης του 26%.

826 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σήμερα, αριθμός αυξημένος κατά 38% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς, οι 114 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και – σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας – το 75% είναι ανεμβολίαστοι.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως παρά τη δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 είναι σημαντικά χαμηλότερος σήμερα στη Σουηδία σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν καθημερινά ανακοινώνονταν περίπου 100 θάνατοι.

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 39 θάνατοι ασθενών με Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 15.369, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η κορύφωση αυτού του «κύματος» θα έρθει προς τα τέλη του Ιανουαρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua