Skip to main content

Θ. Μαντάς: Μέσα σε λίγες ώρες από προστατευόμενος μάρτυρας, ο πελάτης μου έγινε βασικός κατηγορούμενος

«Πώς ένα πρόσωπο φυσικό που για πάνω από ένα χρόνο έχει την έννομη προστασία του προστατευόμενου μάρτυρα σε μια τόσο μεγάλη υπόθεση, όπως είναι αυτή της Novartis, μέσα σε λίγες ώρες αποκαθηλώνεται από την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και υποπίπτει στην ιδιότητα του κατηγορουμένου, στον οποίο μάλιστα είχε απαγγελθεί μία βαρύτατη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος με εξοντωτική επαπειλούμενη ποινή;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος του προστατευόμενου μάρτυρα, Θεόδωρος Μαντάς.

«Δεν μπορεί και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία Διαφθοράς να έχει ενεργήσει σωστά», πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς, «ή εσφαλμένα, ένα και πλέον χρόνο πριν, τον ενέταξε στην κατάσταση του προστατευόμενου μάρτυρα, αν και υπήρχαν σε βάρος του στοιχεία επιβαρυντικά τα οποία σηματοδοτούσαν εμπλοκή του στην υπόθεση ή σωστά τον ενέταξε ένα χρόνο πριν στην κατηγορία του προστατευόμενου μάρτυρα και εντελώς εσφαλμένα σήμερα τον αποκαθηλώνει και τον καθιστά βασικό κατηγορούμενο. Δεν μπορεί και στις δύο περιπτώσεις να έχουμε ενεργήσει σύννομα. Είτε η μία είτε η άλλη επιλογή σίγουρα πάσχει νομικά και ουσιαστικά. Είναι κάτι που μόνο η Εισαγγελία μπορεί να το απαντήσει».

Τέλος, αναφερόμενος στα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας «μπλόκαραν» τον προστατευόμενο μάρτυρα την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ο κ. Μαντάς είπε για τον πελάτη του: «Δεν υπήρχε κάτι που να μην του επιτρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το να ταξιδεύει στο εξωτερικό ήταν κάτι εξαιρετικά σύνηθες στην περίπτωσή του και σε γνώση της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλους τους προηγούμενους μήνες. Πηγαινοερχόταν στο εξωτερικό και όχι τον τελευταίο μήνα, πηγαινοερχόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis προκάλεσαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.